Allmänna vilkor

Nixie & Friends AB är ett företag som genom www.nixie.se, härefter kallat webbshop, erbjuder företag profilprodukter och presentreklam. Nixie & Friends erbjuder ingen handel till privatpersoner utan endast till företag. Andra benämningar på produkterna Nixie & Friends erbjuder är produktmedia, reklamprodukter, merchandise, promotion produkter företagsreklam, julklappar, påskgåvor, sommargåvor och företagsgåvor. I de allmänna villkoren nedan kommer Nixie & Friends benämnas säljare och kunden som avser köpa produkterna kommer kallas köpare.

HANDEL

Köpare kan när som helst på dygnet genomföra ett så kallat köp via säljarens webbshop men köpet är inte bindande förrän köparen har accepterat orderbekräftelse och eventuellt korrektur som säljaren skickar via epost som en digital länk. Samtliga produktbilder som visas på webbshopen har för avsikt att till möjligast mån spegla den verkliga produkten vad det gäller färg och form. På grund utav diverse orsaker kan det hända att produktbilden ibland avviker något i exempelvis färgnyans från den verkliga produkten. För dessa eventuella avvikelser tar säljaren inget ansvar. Om köparen vill säkerställa produktens verkliga utförande är det också köparens ansvar att beställa ett produktprov innan orderläggning.

PRISER

Samtliga priser på säljarens webbshop är angivna i svenska kronor (SEK) exklusive mervärdesskatt (moms). Samtliga priser på webbshoppen gäller tills vidare och säljaren har därför rätt att när som helst ändra priser på grund av exempelvis prisförändringar från säljarens underleverantörer, valutaförändringar eller felskrivningar.

BETALNINGSVILLKOR

Efter att order har blivit godkänd av både säljare och köpare utförs en fullvärdig kreditbedömning av köparen. Är kreditvärdigheten god lämnar säljaren 15 dagar netto mot faktura till köparen. Vid övrig kreditvärdighet kontaktar säljaren köparen och kommer överens om ett alternativt betalningsvillkor.

LEVERANSVILLKOR

Köparen ansvarar alltid för alla transportkostnader från säljarens lager enligt leveransvillkor Ex-works (ExW) Borås, om inget annat avtalats. Om godset, mot förmodan, skulle skadas under transporten tar säljaren ansvar för eventuella kostnader förutsatt att det är säljaren som har bokat transporten. Om köparen däremot valt något annat transportbolag än det som säljaren rekommenderar, bär också köparen hela ansvaret för godset från det att godset lämnar säljarens lager.

Köparen ansvarar för att, i samband med order, lämna korrekta leveransuppgifter till säljaren inklusive telefonnummer och eventuell portkod och/eller våningsplan. Leveransadressen som anges av köparen måste vara bemannad under dagtid 8:00-17:00. Om så inte är fallet kommer säljaren att debitera köparen för nytt utkörningsförsök enligt gällande transportavtal med säljarens underleverantörer.

Säljaren förbehåller sig rätten att leverera +/-10% av beställd kvantitet vid tryck och det levererade antalet är det som faktureras.

LEVERANSTID

De leveranstider som står utskrivna på respektive produkt är beräknad leverans efter godkänt korrektur. Köparen kan därför inte räkna med att varorna levereras exakt på dagen räknat från orderförfrågan via webbshoppen, utan faktiskt leveransdatum uppdateras efter att det tryckfärdiga korrekturet har blivit godkänt av köparen. 


RETUR OCH REKLAMATION

Säljaren tillhandahåller ingen returrätt på varor förutsatt att det inte är något tillverkningsfel på dem. Skulle varorna däremot vara skadade eller felaktiga ska reklamation anmälas skriftligen till kundtjanst@nixie.se inom 10 dagar från leverans, annars uteblir möjligheten att åberopa felet. Vid godkänd reklamation tar säljaren ansvar för att ersätta den felaktiga varan med en felfri vara inom så snabb leveranstid som möjligt. Köparen har ingen rätt till annan form av kompensation.

ANNULLERING AV ORDER

Köparen har rätt att annullera orderförfrågningar fram till att orderbekräftelsen har godkänts av köparen. Om köparen önskar annullera ordern efter det stadiet kan en förfrågan om att annullera order skickas till kundtjanst@nixie.se för att sedan eventuellt godkännas av säljaren. Huruvida ordern går att annullera eller inte beror på hur långt gången ordern är, kanske har tryckeriet redan märkt produkterna och då godkänns ingen annullering. En hanteringskostnad om 500,00 kr tillkommer vid annullering efter godkänd orderbekräftelse.

REFERENSER

Köparen godkänner att produkter som beställs via säljarens webbshop senare kan komma att användas i referenssyfte med bild på säljarens webbshop. Om köparen misstycker till detta kan köparen kontakta info@nixie.se och meddela detta.

PRODUKTMÄRKNING

För en större del utav produktsortimentet på webbshoppen tillhandahåller säljaren märkningsalternativ i form utav tryck eller brodyr. Vid märkning skall köparen tillhandahålla tryckunderlag i form av ett vektoriserat motiv samt önskade tryck/brodyrfärger enligt Pantone Matching System (PMS) till säljaren. I enstaka fall skall tryckfärgerna anges i Offset/CMYK, men om så är fallet står detta tydligt angivet på produktsidan. De PMS/CMYK- färger som anges av köparen tjänar som referenser till tryck och en viss nyansavvikelse kan förekomma på grund utav material och färg på tryckunderlaget. När tryckunderlaget är mottaget laddas efter ett par dagar ett korrektur upp av säljaren på köparens ”Mitt konto” på webbshoppen. Detta korrektur måste kommenteras eller godkännas inom 2 arbetsdagar för att undvika leveransförseningar. Köparen ansvara till 100% för att kontrollera att korrekturet stämmer överens med önskat motiv, färger, placering, stavning, riktning etc. Säljaren ansvarar inte för eventuella tryckfel som inte påvisats av köparen vid godkänt korrektur.

Om köparen önskar se ett märkt provexemplar innan order kan säljaren tillhandahålla detta mot en överenskommen kostnad. Kontakta i så fall order@nixie.se eller ange detta vid orderförfrågan på webbshoppen.

Om säljaren saknar underlag vid orderbekräftelse kan leveranstiden komma att påverkas.

ÖVRIGT

För tolkning av dessa allmänna villkor skall svensk lag tillämpas.